2024-06-18T00:00:00+00:00
Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Mandala tekenen

Nu de coronamaatregelen iets versoepeld zijn gaat De Paraplu weer starten met een klein aantal activiteiten waaronder het organiseren van creatieve workshops.Deze workshops staan op een aantal vrijdagen op het programma onder deskundige leiding van Patricia de Jong.

De derde workshop is op vrijdag 14 augustus van 10.00-12.00 uur in ‘t Poelhuys. Op het programma staat dan Mandala tekenen.
Deelname kost € 5,– per workshop, dit is inclusief een kopje koffie of thee. Om organisatorische redenen en in verband met de voorschriften van het RIVM moet u zich vooraf aanmelden bij Lida Zoet via telefoon 0252-410331.

Het woord mandala komt uit een oud Indische taal het Sanskriet en betekent wiel of magische cirkel. De cirkel is een oersymbool en heeft geen begin of einde. De buitenrand van de cirkel symboliseert de oneindigheid. De binnenruimte van de cirkel biedt een veilige beschermende ruimte waarin je rust en vrede kan vinden met je zelf waardoor allerlei innerlijke processen op gang kunnen komen. De stip in het midden is de samengebalde oerkracht. Oorspronkelijk werden mandala’s toegepast in het Hindoexefsme en boeddhisme en dienden ze als hulpmiddel voor meditatie. In allerlei culturen komen we mandala’s tegen, vaak hebben deze mandala’s te maken met het symbolisch weergeven van religieuze zaken. De tegenwoordige westerse mandala’s zijn meer een uiting van de persoonlijkheid van de maker van de mandala. Tijdens het tekenen van mandala’s ga je op zoek naar de wijsheid en kennis in je zelf. Hierbij kan je gebruik maken van je eigen symbooltaal d.m.v kleuren, lijnen, vormen en symbolen.
Tijdens de workshop doet u inspiratie op en maakt u zelf een prachtige mandala op aquarelpapier.

De volgende workshop is op 21 augustus 2020 (intuïtief schilderen).

Wij zullen ons strikt houden aan de voorschriften van het RIVM.

De voornaamste regels zijn o.a. ; als u zich niet goed voelt, blijf dan thuis en meldt u af. De minimale onderlinge 1½ meter afstand-regel tussen personen, de hygiëne regels (wij zorgen voor desinfecterende alcohol) en de verplichte reservering door deelnemers aan bijeenkomsten. Dit laatste wil zeggen dat elke deelnemer zijn of haar persoonsgegevens moet opgeven aan de organisator voor eventuele latere acties. De indeling van de zaal en het gebruik van de materialen zal ook Coronaproof zijn.