Kunstbus2023-12-16T13:42:20+00:00

Programma KUNSTBUS voor SENIOREN LISSE
januari t/m april 2024

SIMON & GARFUNKEL

Acoustic Old Friends
Datum woensdag 7 februari 2024. Plaats Schouwburg Rijswijk. Aanvang 20.00 uur.
Kosten € 47,50 te betalen voor 5 januari 2024.

Na 4 succesvolle jaren met hun voorstelling Sounds of Silence komen Jop Wijlacker en Dennis Kolen met het vervolg Simon & Garfunkel Acoustic – Old Friends.
Jop Wijlacker en Dennis Kolen zijn voor u waarschijnlijk geen bekende zangers, maar met hun weergaloze tweestemmigheid en uiteraard de prachtige muziek van Simon & Garfunkel nemen zij u mee op een nostalgische muzikale reis, met een spraakmakend verhaal en intrigerende beelden.

BEZOEK DORDRECHTS MUSEUM

Datum donderdag 14 maart 2024. Vertrek 10.30 uur, retour circa 17.00 uur.
Kosten € 59,- te betalen voor 20 februari 2024.

In ons programma mag een museumbezoek natuurlijk niet ontbreken. Deze keer hebben wij gekozen voor het Dordrechts Museum. We worden daar ontvangen met een lunch. Daarna kunt u genieten van meer dan zes eeuwen Nederlandse schilderkunst. Het betreft werken van de schildersfamilie Cuyp, societyschilder Ary Scheffer en de gebroeders Van Strij. De Gouden Eeuw komt aan bod met Dordtse meesters als Nicolaes Maes en Ferdinand Bol uit de school van Rembrandt. Geniet van 19e eeuwse meesters als Breitner en Israëls en laat u ook verrassen door de verzameling moderne en hedendaagse kunst.
Om 15.30 uur drinken we nog een kopje koffie of thee en om 16.00 uur vertrekken we weer naar Lisse.

Voor gebruik van de museumjaarkaart of vipkaart van de Vriendenloterij zie de spelregels van de Kunstbus.

KARIN BLOEMEN & OLD SCHOOL BAND

Musical en show
Datum woensdag 27 maart 2024. Plaats Theater C. Uit, Hoofddorp. Aanvang 20.15 uur.
Kosten € 52,- te betalen voor 25 februari 2024.

In deze nieuwe voorstelling gaat Karin Bloemen opnieuw op zoek naar de grote muzikale inspiratiebronnen, zoals Ella Fitzgerald, Barbara Streisand, Stevie Wonder en Gladys Knight. Het repertoire van deze grootheden wordt door Karin & Old School Band opnieuw gearrangeerd en ‘eigen’gemaakt. Daarnaast zullen er uiteraard ook weer een aantal nieuwe eigen liederen voorbijkomen.

HET ZWANENMEER

Sofia Ballet
Datum dinsdag 16 april 2024. Castellum, Alphen a/d Rijn. Aanvang 19.30 uur.
Kosten € 75,- te betalen voor 25 januari 2024.

Het Zwanenmeer is een tijdloze klassieker, geliefd om de geweldige choreografie van Marius Petipa, Tsjaikovski’s glorieuze muziek en de prachtige decors. De ruim 120 medewerkers van het Sofia Ballet brengen dit ontroerende, romantische sprookje tot leven in deze meeslepende productie met liveorkest. Laat je betoveren door de romantiek van Prins Siegfrieds liefde voor de Zwanenkoningin Odette en het drama van hun strijd tegen de kwaadaardige tovenaar Rothbart.

Voor reizen met de Kunstbus gelden de volgende spelregels:

 • Voor deelname moet u lid zijn van de Kunstbus. De kosten zijn € 5,- per persoon per seizoen over te maken op rekeningnummer NL81RABO0166334197 t.n.v. Stichting De Paraplu – Kunstbus o.v.v. lidmaatschap 2023-2024. Voor aanvang van elk nieuw seizoen moet u uw contributie spontaan betalen want u ontvangt geen factuur!
 • Bij uw eerste aanmelding als lid gelieve u ook uw persoonsgegevens inclusief uw telefoonnummer en e-mailadres door te geven aan de penningmeester.
 • Bij elk onderdeel van het programma vindt u de uiterste datum voor onze ontvangst van uw betaling op het bovengenoemde bankrekeningnummer.
 • De lijst van deelnemers wordt in volgorde van de ontvangen betalingen opgesteld.
 • Een bevestiging van uw deelname ontvangt u 1 à 2 weken van tevoren.
 • Bij overinschrijving wordt u op de reservelijst geplaatst. U krijgt daarvan een melding.

Zo ook ingeval er alsnog een plaats is vrijgevallen. Zo niet dan wordt uw betaling teruggestort.

 • Voor financiële dekking van de vervoerskosten is een minimumaantal deelnemers vereist. Bij onvoldoende belangstelling vervalt de reis. Alle betalingen worden terstond teruggestort.
 • Uw toegangskaart ontvangt u in de bus.
 • Bij uitzondering en na telefonisch vooroverleg kunt u een introducé(e) meenemen.
 • De opstapplaatsen zijn: Westerdreef/De Madelief, winkelcentrum Poelpolder, brandweerkazerne te Sassenheim.
 • Bij sommige culturele uitjes kunnen houders van een museumjaarkaart of een vipkaart van de Vriendenloterij korting krijgen. In de voorkomende gevallen zal dit expliciet worden vermeld. U betaalt de volle reissom vooraf; de korting ontvangt u later terug. Bij uw betaling moet u vermelden welke kortingsregeling van toepassing is.
 • Nadere informatie kunt u inwinnen bij:
 • Bep Clemens
  tel. 0252-413632
  e-mail: bepclemens@gmail.com (penningmeester)

  Connie ter Harmsel
  tel. 06-12802047
  e-mail: wierda75@gmail.com

  Ria Markus
  tel. 0252-429885
  e-mail: marwer@ziggo.nl

  Irma Meijssen
  tel. 06-19929671
  e-mail: irmmeijssen@gmail.com