Kunstbus2020-01-10T15:48:20+00:00

Op een gezellige manier naar theater of museum?

Dat kan bij de Kunstbus voor senioren!

De Kunstbus voor Senioren organiseert theater- en museumbezoeken en andere uitstapjes voor 55-plussers uit Lisse en omgeving. Een gemakkelijke manier om diverse culturele uitstapjes te kunnen maken. Halfjaarlijks wordt een keuzeprogramma gepresenteerd. Het menu is zeer gevarieerd, zowel qua genre als qua prijsklasse.

Het seizoen begint in september en wordt in mei afgesloten met een uitgaansdag. Voor deelname is een lidmaatschap verplicht. Informatie en aanmelden kan telefonisch bij Diny van der Zwet (415799), Bep Clemens (413632) of Ria Markus (429885)

Hebt u interesse? Dan kunt u zich aanmelden en lid worden voor € 5,– per persoon per jaar. Daarvoor krijgt u het uitgebreide programma toegestuurd. Voor de diverse bezoeken is een afzonderlijke te betalen prijs vastgesteld gebaseerd op de vervoerskosten en de betreffende toegangsprijs. Voor meer informatie zie de website van De Paraplu: www.deparaplu-lisse.nl of u kunt bellen of mailen naar Diny van der Zwet, tel. 415799, email: aad.diny@casema.nl of Bep Clemens, tel. 413632, email: b.m.clemens-steenvoorden@kpnmail.nl of Ria Markus, tel 429885, email: marwer@ziggo.nl.

Graag uw aandacht voor het volgende

De meesten van u weten het al, maar voor diegenen, die het nog niet weten: de heer Aart van der Zwet heeft zijn penningmeesterschap vanwege gezondheidsproblemen moeten neerleggen.  Ondergetekende heeft dit van hem overgenomen.  Uiteraard danken we Aart voor zijn jarenlange inzet en enthousiasme. We hopen hem nog lang van ons ”wel en wee“ op de hoogte te houden.

Wat mij als “Nieuwe Bezem“ opvalt is, dat er een aantal leden wel meegaan naar diverse evenementen, maar de contributie van € 5.00 niet betaalt. Dit betekent dus, dat ze nog geen lid zijn.

Ik ga er van uit, dat dit geen opzet is, maar we hebben het geld wel nodig voor o.a. papier, enveloppen, printerinkt, bezorgkosten enz.

Het meenemen van een vriend/vriendin eenmalig is uiteraard toegestaan, maar bij meerdere malen is het toch de bedoeling dat de vriend/vriendin lid wordt.      Soms hebben wij een wachtlijst. In dat geval hebben wij besloten, dat de betalende leden voorgaan.

Overigens heb ik erg veel zin in het penningmeesterschap en ik hoop u allen vaak te ontmoeten.  We hebben ons best gedaan weer iets moois van ons nieuwe programma te maken.

Bep Clemens Steenvoorden,
penningmeester

Lisse, juli 2019

De Kunstbus op de kersttoer

Dit jaar geen kerstfair maar 2 kerstvoorstellingen.
Op zondag 15 december reed de Kunstbus naar theater Castellum in Alphen a/d Rijn om het kerstconcert van Nick & Simon bij  te wonen. Het was één groot feest! We konden meezingen en meedeinen met bekende eigentijdse kerstsongs maar ook werden er enkele traditionele liederen ten gehore gebracht. Het geheel werd aan elkaar gepraat door nu eens Nick en dan weer Simon.
Op zondag 29/12 reed de bus voor de laatste keer in 2019 naar het Zaantheater in Zaandam voor de voorstelling Celtic Gold, Ierse muziek en dans, ook nog in kerstsfeer.
En dat is dan de laatste voorstelling van het jaar 2019.
We kunnen terugkijken op een geslaagde  eerste helft van het theaterseizoen 2019/2020 en natuurlijk hopen we dat de tweede helft van januari t/m mei net zo succesvol zal zijn.

De organisatie van De Kunstbus voor Senioren wenst iedereen mooie kerstdagen en een voorspoedig nieuwjaar.

De uitdag

Op woensdag 8 mei vertrok De Kunstbus al bijtijds met een gezelschap van 62 personen uit Lisse richting Bergen op Zoom. Onderweg was er een koffiestop in uitspanning De Eekhoorn in het Kralingse Bos bij Rotterdam waar we getrakteerd werden op koffie (uiteraard) met een heerlijk stuk eigen gebakken koek.
Via de Haringvlietbrug arriveerden we in Bergen op Zoom bij de Markiezenhof voor een rondleiding in dit oudste stadspaleis van Nederland.
Na de lunch in lunchroom De Oase stonden 2 paardentrams voor ons klaar voor een rit door en om Bergen op Zoom. Al snel na de start kreeg één van de  trams een lekke band door een aanvaring met de stoeprand. Het gezelschap in die tram stapte met de gids over in onze “eigen” touringcar van de
firma Lubbe die dezelfde route volgde die de paardentram ook reed. Hulde aan de chauffeur!
In opperbeste stemming gingen we terug richting Sassenheim waar we in het restaurant Graaf Jan van Sassembourgh hebben genoten van een heerlijk diner.
We kunnen weer terugkijken op een zeer geslaagde uitdag van De Kunstbus.

Behind the scenes op Schiphol