Kunstbus2019-05-13T14:10:46+00:00

Op een gezellige manier naar theater of museum?

Dat kan bij de Kunstbus voor senioren!

De Kunstbus voor Senioren organiseert theater- en museumbezoeken en andere uitstapjes voor 55-plussers uit Lisse en omgeving. Een gemakkelijke manier om diverse culturele uitstapjes te kunnen maken. Halfjaarlijks wordt een keuzeprogramma gepresenteerd. Het menu is zeer gevarieerd, zowel qua genre als qua prijsklasse.

Het seizoen begint in september en wordt in mei afgesloten met een uitgaansdag. Voor deelname is een lidmaatschap verplicht. Informatie en aanmelden kan telefonisch bij Diny van der Zwet (415799), Bep Clemens (413632) of Ria Markus (429885)

Hebt u interesse? Dan kunt u zich aanmelden en lid worden voor € 5,– per persoon per jaar. Daarvoor krijgt u het uitgebreide programma toegestuurd. Voor de diverse bezoeken is een afzonderlijke te betalen prijs vastgesteld gebaseerd op de vervoerskosten en de betreffende toegangsprijs. Voor meer informatie zie de website van De Paraplu: www.deparaplu-lisse.nl of u kunt bellen of mailen naar Diny van der Zwet, tel. 415799, email: aad.diny@casema.nl of Bep Clemens, tel. 413632, email: b.m.clemens-steenvoorden@kpnmail.nl of Ria Markus, tel 429885, email: marwer@ziggo.nl.

De uitdag

Op woensdag 8 mei vertrok De Kunstbus al bijtijds met een gezelschap van 62 personen uit Lisse richting Bergen op Zoom. Onderweg was er een koffiestop in uitspanning De Eekhoorn in het Kralingse Bos bij Rotterdam waar we getrakteerd werden op koffie (uiteraard) met een heerlijk stuk eigen gebakken koek.
Via de Haringvlietbrug arriveerden we in Bergen op Zoom bij de Markiezenhof voor een rondleiding in dit oudste stadspaleis van Nederland.
Na de lunch in lunchroom De Oase stonden 2 paardentrams voor ons klaar voor een rit door en om Bergen op Zoom. Al snel na de start kreeg één van de  trams een lekke band door een aanvaring met de stoeprand. Het gezelschap in die tram stapte met de gids over in onze “eigen” touringcar van de
firma Lubbe die dezelfde route volgde die de paardentram ook reed. Hulde aan de chauffeur!
In opperbeste stemming gingen we terug richting Sassenheim waar we in het restaurant Graaf Jan van Sassembourgh hebben genoten van een heerlijk diner.
We kunnen weer terugkijken op een zeer geslaagde uitdag van De Kunstbus.

Behind the scenes op Schiphol