Kunstbus2022-08-23T16:56:39+00:00

Programma KUNSTBUS LISSE oktober t/m december 2022

Kunstliefhebbers!

Lange tijd heeft de Kunstbus niet kunnen rijden. In verband met het ronddolend coronavirus waren de theaters c.s. gesloten. Er was ook nog een periode waarin de beheerders geen reserveringen voor grote groep wensten te maken.

Hieronder presenteren wij ons programma voor de periode van september tot en met december 2022.  Wij hebben het zorg en plezier en zo gevarieerd mogelijk samengesteld. Naast de gebruikelijke theaterbezoeken zijn er ook een paar dagtochten opgenomen.

Ook de spelregels voor deelname aan de Kunstbus vindt u in dit bericht.

Wij wensen u veel plezier bij het maken van uw keuze voor het nieuwe seizoen.

Wij verheugen ons erop om weer met u op weg te gaan en zien uw inschrijvingen heel graag tegemoet.

Met vriendelijke groeten van de organisatoren.

 

OG3NE
Samen uit, samen thuis

Datum woensdag 5 oktober 2022, Plaats Schouwburg Amstelveen, Aanvang 20.00 uur. Kosten € 63,50 te betalen vóór 1 september 2022.

Voor Samen uit, samen thuis putten de 3 zussen uit de goedgevulde schatkist van de allermooiste liedjes uit het Nederlandstalig repertoire. Hoe zou dit klinken, verpakt in het kenmerkende OG3NE jasje?

 

THE SOUND OF MUSICALS

Datum vrijdag 21 oktober 2022, Plaats Rijswijkse Schouwburg, Aanvang 20.00 uur, Kosten € 55,50 te betalen vóór 1 september 2022.

Een wervelende voorstelling met bekende musicalgezichten, gesteund door een ensemble en begeleid door een orkest. Stilzitten bij The Sound of Musicals mag, maar of dat lukt? Meezingen en meebeleven is het uitgangspunt.

NEDERLANDS DANSTHEATER 2
Now here, Now always

Datum zondag 13 november 2022, Plaats Schouwburg Amstelveen, Aanvang 15.00 uur, Kosten € 51,–, te betalen vóór 1 oktober 2022.

Dit drieluik bevat werken van choreografen Marco Goecke en Alexander Ekman, bekende gezichten van het Nederlands Danstheater, en van choreograaf Andrew Skeels, een nieuwe ster aan het firmament.
Ekman wilde met Cacti (2010) op amusante wijze het publiek uitdagen om na te denken over moderne dans als hogere kunstvorm. Het Balletorkest verleent de muzikale ondersteuning.

THE NEW LONDON CHORALE
Jubileumconcert – 40 jaar

Datum dinsdag 22 november 2022, plaats Castellum Alphen a/d Rijn, Aanvang 20.15 uur, Kosten € 56,– te betalen vóór 1 november 2022.

Sinds 1980 heeft The New London Chorale o.l.v. Tom Parker grote successen gekend. Diverse albums zoals The Young Messiah en The Young Wolfgang Amadeus Mozart met klassieke meesterwerken en covers van populaire nummers werden bestsellers. Gelukkig is de groep ook na het overlijden van Tom Parker in 2013 blijven optreden. Tijdens dit 40-jarige jubileumconcert laten Janet Mooney, Jenna Lee James, Lance Ellington en Gordon Neville diverse muzikale en vocale hoogtepunten voorbijkomen.

DAGTOUR KERSTMARKT DE ORCHIDEEËN HOEVE IN LUTTELGEEST

Datum 9 december 2022, Plaats Luttelgeest (Flevoland), Vertrek 10.00 uur retour 16.30 uur, Kosten € 57,50

incl. koffie/thee bij aankomst en lunch te betalen vóór 9 november 2022.
Het hele jaar door heeft de Orchideeën Hoeve een tropisch tintje, maar in december bestaat de inrichting uit een winterdroom, een magische wereld vol mooie kerstdecors en duizenden twinkelende lichtjes. Ga van droomwereld naar droomwereld, loop tussen de bijzondere bloemen, planten en dieren, shop in de cadeauwereld en proef winterse lekkernijen.

WEIHNACHTSKONZERT
DE NATIONALE OPERETTE

Datum donderdag 22 december 2022, Plaats Rijswijkse Schouwburg, Aanvang 20.00 uur. Kosten € 54,– te betalen voor 1 december 2022.

Het concert bevat pareltjes uit Weense, Amerikaanse en Franse operettes. Hoogtepunten uit de beroemdste musicals zullen ook de revue passeren. Het orkest wordt geleid door Jeroen Weierink. De zang wordt vertolkt door stersolisten van de voormalige Hoofdstad Operette. Een vocaal ensemble, bestaande uit aanstormende talenten, werkt dit seizoen ook mee. Het ballet zorgt in een sprookjesachtig decor voor een oogverblindend totaalplaatje.

Voor reizen met de Kunstbus gelden de volgende spelregels:

 • U dient lid te zijn van de Kunstbus. De kosten zijn € 5,- per persoon per seizoen over te maken op rekeningnummer NL81RABO0166334197 t.n.v. Paraplu – Kunstbus o.v.v. lidmaatschap 2022-2223.
 • Bij uw eerste inschrijving voor een voorstelling gelieve u ook uw persoonsgegevens inclusief uw telefoonnummer en e-mailadres door te geven aan de penningmeester.
 • In het programma vindt u de uiterste datum voor onze ontvangst van uw betaling.
 • De lijst van deelnemers wordt in volgorde van de betalingen opgesteld.
 • Een bevestiging van uw deelname ontvangt u 1 à 2 weken van tevoren.
 • Bij overinschrijving kunt u op de reservelijst worden geplaatst. U krijgt daarvan een melding.
  Zo ook ingeval er alsnog een plaats is vrijgevallen.
 • Voor dekking van de vervoerskosten is een minimumaantal deelnemers vereist. Bij onvoldoende belangstelling vervalt de reis. Alle betalingen worden terstond gerestitueerd.
 • Uw toegangskaarten ontvangt u in de bus.
 • Bij uitzondering en na telefonisch vooroverleg kunt u een metgezel meenemen.
 • De opstapplaatsen zijn: Westerdreef/De Beukenhof, winkelcentrum Poelpolder, brandweerkazerne te Sassenheim.

Nadere informatie kunt u inwinnen bij:

Bep Clemens
tel. 413632                   e-mail: bepclemens@gmail.com (penningmeester)

Ria Markus
tel. 429885                   e-mail: marwer@ziggo.nl

Irma Meijssen
tel. 06-19929671         e-mail: irmmeijssen@gmail.com

Diny van der Zwet
tel. 415799                   e-mail: aad.diny@casema.nl