2024-06-18T00:00:00+00:00
Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Workshop Intuïtief schilderen

Nu de coronamaatregelen iets versoepeld is De Paraplu weer gestart met een klein aantal activiteiten waaronder het organiseren van creatieve workshops. Deze workshops staan op een aantal vrijdagen op het programma onder deskundige leiding van Patricia de Jong.

De laatste workshop in de zomermaanden is op vrijdag 21 augustus van 10.00-12.00 uur in ‘t Poelhuys. Deelname kost € 5,– per workshop, dit is inclusief een kopje koffie of thee.
Om organisatorische redenen en in verband met de voorschriften van het RIVM moet u zich vooraf aanmelden bij Lida Zoet via telefoon 0252-410331.

Intuïtief schilderen

Na een ontspanningsoefening komt u dichter bij uw innerlijke persoon. Vervolgens luistert, voelt en volgt u de innerlijke beleving. Daarna gaat u op een expressieve of intuïtieve manier met verf vorm geven aan deze beleving. Naarmate er meer overgave is, wordt de intuïtie verfijnder.
Tijdens het schilderen geldt: ‘alles mag niets moet’. Zo hoeft u onder andere geen talentvolle schilder te zijn. Daarnaast mag u zelf bepalen welke materialen u gaat gebruiken. Denk hierbij aan kwasten, penselen, paletmessen of gewoon uw handen.
Een intuïtief schilderij is geslaagd als u bewust bent geworden van uw gedachten, emoties, oordelen enz.
Tijdens het schilderen ervaart u vaak dingen uit het dagelijks leven, zoals: ongeduld, verwachtingen, het niet kunnen los laten, bang om fouten te maken enz. Deze blokkades stromen weg en dan ontstaat er ruimte voor het voelen.
Tijdens het schilderen wordt er niet gepraat. U hoort tijdens de workshop ontspanningsmuziek.

Wij zullen ons strikt houden aan de voorschriften van het RIVM.

De voornaamste regels zijn o.a. ; als u zich niet goed voelt, blijf dan thuis en meldt u af. De minimale onderlinge 1½ meter afstand-regel tussen personen, de hygiëne regels (wij zorgen voor desinfecterende alcohol) en de verplichte reservering door deelnemers aan bijeenkomsten. Dit laatste wil zeggen dat elke deelnemer zijn of haar persoonsgegevens moet opgeven aan de organisator voor eventuele latere acties. De indeling van de zaal en het gebruik van de materialen zal ook Coronaproof zijn.