Gedurende de herfst- en wintermaanden wordt op zeven zondagmiddagen een open cultureel programma met mooie, gezellige voorstellingen aangeboden.

contactpersonen: mevrouw Lida Zoet, tel. 410331, lidazoet@hotmail.nl de heer Cor Kool, tel. 412201, corkool@casema.nl

Het programma voor 2019

24 maart 2019                Ensemble Crescendo uit Sassenheim
28 april 2019                   Hollandse Nieuwe

15 september 2019       Katwijks mannenkoor
20 oktober 2019            Die Schlusselstadler Musikanten
10 november 2019        Appassionate.

Ensemble Crescendo bij Zondag Open

Op zondag 24 maart a.s. komt Crescendo uit Sassenheim op bezoek bij Open Zondag in De Beukenhof. Deze werkgroep, aangesloten bij Stichting De Paraplu, staat erom bekend dat ze elke maand weer verschillende soorten muziekgezelschappen binnen hun poorten weet te halen. Het gaat nu niet om één van de vele Harmonieorkesten van Crescendo, maar om een ensemble van de meest ervaren muzikanten. 

Dit ensemble bestaat uit ongeveer acht muzikanten. De instrumenten in het ensemble zijn in ieder geval trompetten, klarinetten, saxofoons en een trombone. Soms zitten er nog één of meer andere instrumenten bij.

Alle muziekstukken worden op een cabaretachtige manier gepresenteerd met grappen en typetjes. Na de pauze komt er een bekende Nederlandse artiest optreden. Het gaat natuurlijk om een persiflage, dus niet om een echte artiest, maar meer een grappige versie daarvan.

Het programma is zeer gevarieerd. Het gaat van populair klassiek (met ook een mooie wals), nostalgisch en nummers van hedendaagse Nederlandse artiesten. Dit ensemble zal zo wie zo muziek brengen, die herkenbaar zijn voor de wat oudere publiek. Gezelligheid staat bij dit optreden voorop!

Dit optreden is in De Beukenhof, Eikenlaan 2a, Lisse. Aanvang 14.00 uur, einde circa 16.00 uur. Zaal open vanaf 13.30 uur. De toegang is gratis. Een vrijwillige bijdrage van de bezoekers in de organisatiekosten wordt op prijs gesteld.

Zie ook www.crescendosassenheim.nl.

 

De Hollandse Nieuwe

De Hollandse Nieuwe uit Oegstgeest komt 28 april a.s. naar Lisse om een voorstelling te geven van de productie “Pension Weltevree”.  Iedere één á twee jaar brengt deze musicalgroep een nieuwe musical ten tonele. Zo kwam bijvoorbeeld eerder de musicals “de Dappermarkt” en ”in het Tropentheater” op de planken. De musical “Hutspot” heeft u twee jaar geleden nog bij ons kunnen zien en horen. Deze musical “Pension Weltevree”  is het laatste optreden van dit seizoen in de serie, die door de werkgroep Zondag Open wordt georganiseerd. Deze werkgroep is aangesloten bij de Stichting De Paraplu, een stichting voor activiteiten voor senioren in Lisse.

De Hollandse Nieuwe is een musicalgroep, opgericht in 2014. Een aantal bevriende acteurs, actrices, zangers en zangeressen vatte het plan op om met elkaar een groep te starten om met eigen gemaakte producties met bekende (veelal Nederlandse) liedjes op te gaan treden. Met als belangrijkste doelstelling: een lach op ieders gezicht! De humoristische stukken worden geschreven door regisseur en actrice Rosanne Hogewoning met input van de hele groep.  De liedjes worden ingestudeerd onder leiding van zangcoach en zangeres Margreet Schuemie. Choreograaf en acteur Martin van Tulder zorgt dat de danspassen er goed inzitten. We gaan een bijzondere voorstelling zien die pas geslaagd is als het publiek genoten en gelachen heeft.

Het optreden is in De Beukenhof, Eikenlaan 2a, Lisse. Aanvang 14.00 uur, einde circa 16.00 uur. Zaal open vanaf 13.30 uur. De toegang is gratis. Kom op tij want vol-vol. Een vrijwillige bijdrage van de bezoekers in de organisatiekosten wordt op prijs gesteld.

Zie ook www.de-hollandsenieuwe.nl.

2019-03-20T16:51:46+00:00