Wandeling langs kunstwerken Keukenhof

Op woensdag 21 augustus kon men naar de Keukenhof komen voor een rondleiding langs de beelden o.l.v. Kees Noordermeer. Zo’n 40 mensen kwamen er op af dus wij aangenaam verrast. Gelukkig had Kees een flinke stem zodat de hele groep ademloos naar zijn uitleg van de beelden luisterde. We leerden kijken en de verschillende materialen en vormen onderscheiden. We genoten en hadden het weer mee. Halverwege nog een lekkere kop koffie bij de Hofboerderij en even zitten. Daarna weer enthousiast verder langs de beelden vlak bij het LAM waar de wandeling eindigde. Een heel geslaagd uitje dankzij Kees.

Klaverjasdrive

Een volle zaal met 18 tafels en een heel gezellige middag onder leiding van Siem Langelaan, Ina Hoekstra en Lida Zoet.

Zie voor mooie detail foto’s Blik op Lisse https://www.blikoplisse.nl/item/5666-foto-s-klaverjasmiddag

De Prijswinnaars

Koppel.                                               Punten Totaal.

1e .       Tinus v Beek / Corrie Brroekhof.                 5061

2e.         Ans Eisenga / Riet v Lierop.                         4992

3e.         Tinus Berg /  / Lenie Plomp.                        4961

4e.        Julia Faas / Erzo Hamers.                              4950

5e.        Nelli v d Beld / Ria Sprengers.                     4946

6e.        Kees Horsman / Door vd Veek.                   4945

7e.        Wil vd Helm / Ineke v Rijn.                           4917

8e.        Jaap en Jo Augustinus.                                  4884

9e.        Lenie Wijhout /Corry Rooyakkers.            4800

10e.     Jos Bergman / Tiny Zuidhoek.                     4766

11e      Greet en / Antoon Rotteveel.                      4696

12e.    Theo Verhaar / Piet Ruigrok.                        4685

13e.    Joke Vermeulen / Harry v Dijk.                    4643

14e.    Herman en Roos vd Ham.                             4629

15e.    Mary Stam / Lia v Luinen.                             4596

Laagst aantal punten behaald door koppel

An Touw en Hennie Duivenvoorden 3727 punten

Bridge drive

De laatste keer bridgen in het Zomerprogramma. Met prijzen en hapjes en een speciaal woordje en een cadeaubon namens De Paraplu voor de organisatoren van de Bridge Club Lisse t.w. Els Schrama en Harry Pieters

Koersbaltoernooi

Een gezellige middag met veel deelnemers

De jury

De prijswinnaars

Muzikale quiz met Nico en Pim

Een volle zaal, veel muziekkennis en een hele gezellige middag. Er werd volop meegezongen en zelfs gedanst.

Zie ook de foto’s van Jan Wessels op Blik op Lisse https://www.blikoplisse.nl/item/5604-muziek-en-hollandse-quiz-met-nico-en-pim-foto-s

Schilderen als Hundertwasser

Hundertwasser was een Oostenrijkse kunstenaar, die prachtige kleurrijke schilderijen maakte. Hij voerde een strijd tégen de rechte lijn en vóór de natuur. Zijn werk wordt gekenmerkt door het gebruik van ‘dunkelbunte kleuren’ en specifieke symbolen zoals uientorens, ogen, bomen op daken, kusboten, tranen of druppels en spiralen. De 37 deelnemers kozen een onderwerp uit de verschillende voorbeelden en zetten deze op papier. Daarna werden de tekeningen ingevuld met ecoline. De resultaten waren verbluffend mooi. Zeer gevarieerd en ook zeer kleurrijk. Zeker een workshop om volgend jaar te herhalen.

Bloemschikken

Dinsdagmiddag was een zeer kleurrijke bijeenkomst met de mooiste zomerbloemen uit de tuin van Annemieke in Hillegom.

Alweer voor het 7e jaar werd deze workshop georganiseerd en iedere keer is het weer een feest om alle mooie creaties met bloemen te zien ontstaan. Iedere vaas wordt door de persoonlijke inbreng en de vorm van de vaas anders.

Zentangle

Ook dit jaar was de workshop Zentangle weer een groot succes. Heel veel tijd heeft Joke Elstgeest in de voorbereiding gestopt. Alle geboortejaren van de 47 aangemelde deelnemers heeft zij via sjablonen op papier gezet en daarbij ook nog een mooi versierd geponste rand gemaakt. Alle credits voor Joke.

Na de inleiding gingen de deelnemers muisstil aan de slag en de mooiste creaties ontstonden. Hieronder een aantal voorbeelden.

Kienen

Ondanks de warmte waren er toch meer dan 70 deelnemers gekomen om gezellig een middag te kienen. De temperatuur in de grote zaal van de Beukenhof viel wel mee. Ondanks dat, liep bij sommige deelnemers de temperatuur wel wat op doordat dat ene nummer maar niet viel! Er waren weer mooie prijzen en exotische planten. Veel dank aan de mensen van de KBO die iedere keer voor De Paraplu deze middag verzorgen, met name Jan Beijk en Leni Lagerberg die de planten hebben ingekocht. Wil van der Helm voor de overige prijzen. Jan van Lierop voor een juiste controle van de getrokken nummertjes. Door omstandigheden kon Ina Hoekstra haar rol als spreekstalmeester niet vervullen maar alles kunner Aad Lagerberg heeft die taak als invaller goed uitgevoerd.

Veel mensen gingen naar huis met meerdere prijzen terwijl andere met lege handen vertrokken. Toch ging iedereen weer vrolijk weg, want gezelligheid is op zo’n middag het belangrijkste.

Zie ook https://www.blikoplisse.nl/item/5526-hoge-temperaturen-bij-kienen-in-beukenhof

Mini High Tea met muziek van Iet Langeveld en Wout Ruigrok

Een gezellige middag met heerlijke hapjes en gezellige muziek.

Met dank aan de ‘keukenploeg’ en de dames van Bescal

Zie ook de uitgebreide fotoreportage van Hans Geerling op Blik op Lisse https://www.blikoplisse.nl/item/5505-high-tea-met-iet-en-wout

Historisch Museum Haarlemmermeer

Op dinsdag 16 juli gingen we met 25 deelnemers naar het Historisch Museum Haarlemmermeer in Hoofddorp in het kader van ons Zomerprogramma van de Paraplu. Allemaal mensen die nog nooit in dit museum geweest waren.

Eerst een film over het enorme Haarlemmermeer dat steeds meer grond opslokte en een gevaar vormde voor Leiden, Haarlem en Amsterdam. Na een aantal plannen werd het meer uiteindelijk drooggemalen nadat eerst de Ringvaart gegraven was. De polderjongens stonden 15-17 uur per dag in de modder de vaart uit te graven. Onvoorstelbaar en dat 5 jaar lang. In onze groep vertelde een mevrouw dat haar betovergrootvader een van die mannen is geweest.

Onze rondleider Joop vertelde leuk en enthousiast over het meer, de drooglegging en wat er daarna met de kavels gebeurde.

Rondom het Dorpsplein van rond 1900 kon je o.a. de Boerenleenbank, een kerkje, een woning, een kruidenier, een schooltje, een smederij en landbouwmachines bekijken na de koffiepauze.

Iedereen reageerde enthousiast en men was vast van plan om met kinderen of kleinkinderen terug te komen.

Foto’s en tekst Marga Smakman

Het ontstaan van de Bollenstreek; film van en door Oud Lisse

Veel belangstelling voor deze interessante films.

Met dank aan Simon van Dijk van de Vereniging Oud Lisse

Italiaanse maaltijd

Zie ook de uitgebreide fotoreportage van Arja Luijk op Blik op Lisse

https://www.blikoplisse.nl/item/5408-italiaans-eten-en-verhalen-uit-de-oude-doos-foto-s

Workshop vuurtoren maken

Workshop biljarten

Workshop Patch

De Gele Hoed

Zie ook de foto’s van Hans Geerlings op blik op Lisse https://www.blikoplisse.nl/item/5335-zomerprogramma-brengt-gele-hoed-naar-beukenhof

Workshop Djembé

Hans Geerlings van Blik op Lisse heeft een mooie compilatie gemaakt van de video’s. Zie https://www.blikoplisse.nl/item/5256-inspirerende-workshop-djembe-voor-jong-en-oud-foto-s-en-film

Bezoek afvalwaterzuivering

2021-12-29T15:00:41+00:00