LES SIÈCLES
Hommage aan Mozart,

Datum       : zondag 13 januari 2019

Plaats         : Zuiderstrand Theater, Scheveningen

Aanvang    : 14.15 uur
Kosten       : € 54.50 (te betalen voor 13 december 2018)

In een steeds sneller tempo verovert het Franse orkest Les Siècles de grootste concertzalen en festivals. De musici spelen op oude instrumenten of kopieёn. Geïnspireerd en vol vuur winnen ze met hun vaste dirigent Franz-Xavier Roth de ene na de andere muziekprijs. Hun Mozart-symphoniёen worden de hemel in geprezen. Ze nemen Mozarts 39ste en 41ste, de “Jupiter” mee naar het Zuider-strand theater. Dit belooft een hoogtepunt in het seizoen te worden.

BEHIND THE SCENES

Schiphol


Datum       : 29 januari 2019
Plaats         : Schiphol Plaza
Aanvang    : 14.30 uur
Kosten       : € 38.50 (te betalen voor 29 december 2018)

Laat ons u meenemen achter de schermen van luchthaven Schiphol. De Schiphol experience is een bustocht die u alle geheimen van de luchthaven toont. Hoe werkt de brandweer? Hoe ziet een hangar er van dichtbij uit? Wat gebeurt er als het sneeuwt? Al deze vragen worden beantwoord tijdens de Schiphol experience.
U krijgt ook een kijkje in de geschiedenis met een gids in de bus die u alles vertelt over het begin en de eerste vlucht die ooit op de luchthaven van start ging. U leert ook over het grootste mysterie van alles: waar komt die voor buitenlanders onuitspreekbare naam Schiphol vandaan?

Na afloop drinken we onderweg nog een kopje koffie met iets lekkers; waar is nog niet bekend.

OP HOOP VAN ZEGEN

Oer Hollandse musical

Datum       : vrijdag 15 februari 2019
Plaats         : Stadsschouwburg Velsen
Aanvang   : 20.15 uur
Kosten      : € 59.50 (te betalen voor 15 januari 2019)

Heijermans toneelstuk is onverwoestbaar. De bijbehorende musical uit 2008 werd als een “juweeltje” omschreven en keert terug in de spotlights. Het wel en wee van de vissersweduwe Kniertje en de andere vrouwen die hun geliefde aan de zee verloren, laat niemand onberoerd. Zeker niet wanneer Knier moet kiezen voor de zee of voor haar jongste zoon. Het vissersdrama vol uitbuiting is ontroerend en indrukwekkend.
Met o.a. Bill van Dijk als reder en Mariska van Kolck als Kniertje.

VAN GOGH MUSEUM

Amsterdam

Datum      : donderdag 28 februari 2019
Plaats         : Amsterdam
Vertrektijd : 10.30 uur
Kosten       : € 38.00 (te betalen voor 14 februari 2019)

Het Van Gogh museum in Amsterdam beheert de grootste verzameling werken van Vincent van Gogh ter wereld. De vaste collectie omvat 200 schilderijen, 500 tekeningen, meer dan 700 brieven en Van Goghs verzameling Japans prenten. Het Van Gogh opende in 1973 op het Museumplein in Amsterdam en is één van de populairste musea ter wereld. Info: www.vangoghmuseum.nl

TANIA KROSS

CARMEN

Datum       : zaterdag 16 maart
Plaats         : Stadsgehoorzaal Leiden
Aanvang    : 20.15 uur
Kosten      : € 55.00 (te betalen voor 16 februari 2019)

Een droom kwam uit. Ze mocht Carmen spelen. De voorstelling grossierde in prachtige recensies. Overal bijval. Heel Nederland werd meegesleept in dit geweldige liefdesverhaal. De rol paste Tania als een jas. Zij maakt van Carmen een vurige, krachtige, zelfstandige vrouw.

GLENN MILLER ORCHESTRA

Jukebox Saturday night

Datum       : zondag 31 maart
Plaats         : Zaantheater Zaandam
Aanvang    : 15.00 uur
Kosten       : € 53.00 (te betalen voor 28 februari 2019)

Het Glenn Miller Orchestra laat de Glenn Miller-sound in vele Europese landen voortleven. Dankzij het orkest is de swingsound meer dan 80 jaar nadat Glenn Miller zijn band oprichtte, nog springlevend. De magie van de gloriejaren van de swingmuziek komt tot leven in het Zaantheater. En ja, dat kan ook gewoon op zondagmiddag.

THEATER VAN DE KLUCHT

Medisch Centrum Best

 Datum       : woensdag 24 april 2019
Plaats         : De Muze, Noordwijk
Aanvang    : 20.15 uur
Kosten       : € 42.50 (te betalen voor 24 maart 2019)

Een aanstekelijke klucht vol met gezonde grappen! De klucht Medisch Centrum Best is een knipoog naar de ziekenhuisserie uit de jaren 90 Medisch Centrum West. Deze geweldige voorstelling staat garant voor wederom een avond uitbundig lachen.

Meld je bij de opnamebalie en maak kennis met de strenge hoofdzuster die zich overal zorgen over maakt, behalve over haar patiënten. Maar gelukkig is er nog de slungelige stagiair. Wat doet trouwens die dokter elke keer op de gang? En wie ligt er op de uitslaapkamer?

Medisch Centrum Best speelt zich af in het gekste streekziekenhuis van Nederland en zorgt ervoor dat u als herboren de zaal verlaat. Info: www.theatervandeklucht.nl

De volgende informatie die u van ons ontvangt, gaat over onze uitdag op 8 mei 2019.

2019-01-09T16:57:54+00:00