Naar aanleiding van alle maatregelen in verband met het Corona virus hebben De Paraplu en de KBO afdeling Lisse helaas moeten besluiten om in ieder geval tot (voorlopig) 1 juni de geplande activiteiten niet door te laten gaan.

Zodra we nieuwe informatie hebben zullen we u op de hoogte brengen.

Programma januari t/m april 2020

Weens Nieuwjaarsconcert

Datum       : zondag 5 januari 2020

Plaats         : Rijswijkse Schouwburg              

Aanvang    : 15.00 uur

Kosten       : € 60.00 (te betalen voor 10 december 2019)

zie ook www.rijswijkseschouwburg.nl

Dit concert staat voor het grootste deel in het teken van Johan Strauss. Veel van zijn bekende polka’s, marsen en walsen staan op het programma, uitgevoerd door de European Philharmonia.

To Liverpool and Back
The Bentleys

Datum       : vrijdag 24 januari 2020

Plaats         : De Meerse, Hoofddorp              

Aanvang    : 20.15 uur

Kosten       : € 42.50  (te betalen voor 24 december 2019)

De vijf energieke muzikanten van The Bentleys nemen u mee op de spannende reis die de rock-‘n-roll maakte van de VS naar Engeland en terug. Ze brengen
de sound, sfeer en swing van de vijftiger en zestiger jaren ten gehore. Ondersteund door sappige verhalen en vrolijke interacties brengen zij een ode aan deze muziek. Wanneer je ook geboren bent, de muziek uit de jaren 50 en 60 is een feest der herkenning.

Nacht in Lissabon
Maria de Fátima

Datum       : dinsdag 11 februari 2020

Plaats         : Philharmonie te Haarlem, kleine zaal

Aanvang    : 14.00 uur

Kosten       : € 39.50 (te betalen voor 11 januari)

Fadozangeres Maria de Fátima en verteller David Vos nemen u tijdens deze nachtelijke ontdekkingstocht door Lissabon mee naar de oevers van de Taag, door pittoreske steegjes en fadocafés naar beruchte volkswijken.

U hoort het verhaal over de legendarische fadista Maria Severa en de zingende meubelmaker Alfredo Duarte. En natuurlijk is er de warme stem van De Fátima, die de zielenpijn en melancholie van de fado hartstochtelijk voelbaar maakt.

Herrie in de Keuken
Jon van Eerd

Datum              : zondag 23 februari 2020

Plaats               : Rijswijkse Schouwburg

Aanvang          : 15.00 uur

Kosten             : € 53.00  ( te betalen voor 23 januari )

Harrie Vermeulen is terug en dit keer wel op een heel bijzondere manier!
Met zijn eigenwijze karakter zet hij keer op keer de ene domme stap na de andere. Krankzinnig en dubbelzinnig zit hij tot aan zijn nek in de hilarische problemen die hem tureluurs maken. Een avond de boel de boel laten, de leukste komedie van het seizoen!.

DE PARELVISSERS (Bizet)
Staatsopera van Tatarstan

Datum       : zaterdag 14 maart

Plaats         : Schouwburg Amstelveen

Aanvang    : 20.00 uur

Kosten       : € 65.50 (te betalen voor 14 februari 2020)

Het geliefde operagezelschap uit Tatarstan komt met een nieuwe enscenering van deze klassieker. Het exotische meesterwerk van Bizet speelt zich af in het 18e eeuwse Ceylon. De vrienden Zurga en Nadir vinden elkaar na jaren terug. De hernieuwde vriendschap komt onder druk te staan als ze verliefd worden op dezelfde vrouw. Geniet van topsolisten, het grote orkest en de prachtige decors en kostuums die van dit Oosterse sprookje een onvergetelijke operabelevenis maken.

Frans gezongen, Nederlandse boventiteling.

PALEIS OP DE DAM
Museumbezoek

Datum        : donderdag 26 maart 2020

Plaats         : Amsterdam

Vertrek      : 12.30 uur

Kosten       : € 35.00 (te betalen voor 19 maart 2020)

Iedereen kent het Koninklijk Paleis op de Dam in Amsterdam, maar wij nemen aan dat weinigen van u in het paleis zijn geweest. Daarom hebben wij een bezoek aan dit paleis in ons programma opgenomen. Er zijn 20 vertrekken te bezichtigen, alle twintig prachtig ingericht. U kunt gebruik maken van een gratis audiotour die gemakkelijk te bedienen is. Het paleis is in gebruik als officieel ontvangstpaleis van onze koning Willem Alexander bij staatsbezoeken, diners en prijsuitreikingen. Daarnaast is het zo vaak mogelijk open voor publiek. Het paleis werd tussen 1648 en 1665 gebouwd als stadhuis naar ontwerp van architect Jacob van Campen. Het bouwwerk wordt gezien als Nederlands belangrijkste historische en culturele monument van de Gouden Eeuw.

Bent u nieuwsgierig geworden? Laat ons dan voor 19 maart 2020 weten of u mee gaat.

De grote Harrie Bannink Show
met PAASLUNCH

Gijs Groenteman, Frank Groothof en Dick van der Stoep

Datum       : dinsdag 7 april 2020

Plaats         : Philharmonie te Haarlem, kleine zaal

Aanvang    : 12.00 uur

Kosten       : € 46.50 (te betalen voor 7 maart 2020)

Harry Bannink (1929-1999) is één van de grootste Nederlandse componisten aller tijden. Zijn eindeloze rij hits neemt een groot deel van ons muzikale geheugen in beslag. Zanger Frank Groothof, pianist Dick van der Stoep, die veel van en met Bannink speelde, en verteller Gijs Groenteman leiden u langs deze muziek en het leven van Harry Bannink.
De middag begint met een Paaslunch om 12.00 uur. Het programma begint om 14.00 uur.

Haal het doek maar op

Datum       : woensdag 22 april

Plaats         : Schouwburg Velsen

Aanvang    : 20.15 uur

Kosten       : € 58.00 (te betalen voor 22 maart 2020)

Een Nederlandse musical over artiesten op de schnabbeltour. Een meeslepend verhaal over dromen die bedrog zijn, stiekeme verhoudingen, ruzies in de kleedkamers, eindeloze busritten en top of flop. Soms lijkt het heel duidelijk over wie al die mooie, gekke en stoute verhalen gaan. Met Spiegelbeeld, Ritme van de regen, Telkens weer, Sammy, Sophietje, Brandend Zand en vele andere tophits.

In mei 2020 organiseren wij onze jaarlijkse uitgaansdag.

Een precieze datum kunnen wij nog niet melden. Hierover krijgt u t.z.t. bericht.

2020-03-29T12:56:41+00:00